maandhoroscoop Leeuw

Op 22 juli gaat de Zon van het waterteken Kreeft naar het vuurteken Leeuw. Leeuw is een uitgesproken zomerteken en de zon hoort bij Leeuw. Op die 22 juli is er een volle maan en dat schept altijd tweespalt. Processen gaan naar een hoogtepunt en stellen je voor een keuze. De keuze die bij deze volle maan hoort is eigen belang versus andermans belang.
De planeten mercurius en venus staan nu ook in Leeuw en dat staat meestal garant voor zomertemperaturen. De aandacht is niet gericht op hard werken, op verplichtingen en verantwoordelijkheden, maar op lekker luieren in de zon. Manana, manana.

Voor de Leeuwen onder ons is dit een fijne tijd waarin ze gewaardeerd worden en zich verbonden voelen met hun geliefden. Daar zorgt venus wel voor. Niks moet, alles mag. Mercurius in Leeuw hoort zichzelf graag praten en neemt uitgebreid de tijd. Leeuw is een hartelijk, warm en vriendelijk sterrenbeeld. En dat kenmerkt deze periode dan ook. Er is niet al teveel spanning, behalve voor hele vroege Leeuwen die rondom de 22e juli zijn geboren. Zij gaan gebukt onder de invloed van Pluto die zaken op de spits drijft. Er moet iets veranderen of je dat nou leuk vindt of niet.

Zodiac signs with women’s faces- Leo

Ram
Jouw planeet Mars staat in Tweelingen en daarom ben jij wel in voor wat speelsheid en korte stedentrips. Je krijgt leuke uitnodigingen waar je graag op ingaat. Een liefdesrelatie verdiept zich aanzienlijk en je mag daarom spreken van een doorbraak. De intensiteit die hiermee gepaard gaat, raakt je diep. Zie je op tegen een zware klus? Die zal veel makkelijker gaan dan je durft te dromen.

Stier
Je bent toe aan rust en ontspanning, maar waarom gun jij jezelf dat niet? Waarom door gaan op een weg die geen goed doet? Neem wat tijd om je ontspannen en van daaruit opnieuw te gaan kijken naar je doelen. Ben je eenmaal met vakantie, dan neem je het er goed van. Heel goed zelfs. Je biedt geen weerstand aan de vele verleidingen die op je pad komen.

Tweelingen
Je voelt je opgejaagd omdat je agenda zo vol staat. Zoveel mensen die je wilt zien en zoveel uitjes die je niet wil missen. Je hebt de vaart er goed in! Dit is een uitgesproken goede periode om te sporten. Je voelt vrijwel direct aan je lijf dat het je goed doet. Daarnaast geniet jij ook van een heerlijke vakantie met zoveel mogelijk luxe. Geen lekke tentjes maar een sjiek hotel met goed eten.

Kreeft
Je komt uit een paar intense dagen en neemt nu afstand. Even wat tijd voor jezelf en zonder al teveel prikkels. Je zou eigenlijk moeten werken maar doet alleen het hoognodige. Probeer in gesprek te blijven en jezelf niet helemaal af te sluiten. Juist de invloed van andere mensen helpt jou vooruit. Zo creëer je een nieuw perspectief en zie je ook wat jouw aandeel is geweest.

Leeuw
Dit is écht jouw maand dus kom maar op met dat genieten. Je prijst jezelf gelukkig met alles wat je hebt en hebt bereikt. De liefde speelt de hoofdrol in deze periode. Deze tijd van ontspannen wakkert je creativiteit aan. Je hebt zin om mooie dingen te maken en pakt een oude hobby op. Dat creëren geeft je een goed gevoel. Je omringt jezelf het liefst met jongere mensen.

Maagd
Als je je verzet tegen de veranderingen die nu gaande zijn in je leven, levert je dat veel spanning op. Dat je niet precies weet waar dit heengaat, kun je moeilijk verdragen. Als Maagd heb je graag de controle maar dat gaat nu even niet. Je krijgt een verrassend bericht waar je over na moet denken. Toch lukt het je ook om momenten voor jezelf te pakken. Die heb je hard nodig.

Weegschaal
Je hebt de wind in de zeilen en het gaat je goed! Grote kans dat je nieuwe mensen ontmoet die vreugde en geluk toevoegen aan je leven. Wellicht een nieuwe liefde, of een bestaande die een gelukkige periode ingaat. Je hebt je uiterlijk een update gegeven en daar ben je trots op. Zeker als je merkt dat je meer complimenten krijgt. Ook vind je dat wat je wat meer aan jezelf mag denken.

Schorpioen
Kinderen zijn onderdeel van gesprek of spelen nu een grote rol in je leven. Het maakt je blij en tilt je uit de zwaarte die je ervaart. Ook word je op deze manier dichter bij je eigen oorspronkelijkheid gebracht. Je stelt jezelf wezenlijke levensvragen en broedt op het antwoord. Probeer veel ruimte in je agenda te maken voor lekker niksen op de bank. Of op een strandbedje in de schaduw met vers fruit.

Boogschutter
Er zijn verbeterpunten voor de manier waarop je communiceert. Eigenlijk blijf je teveel in je eigen bubbel zitten en maak je te weinig contact. Zodra je inziet dat wat je communiceert goed over moet komen bij de ander en jij je aan moet passen, gaat het weer stromen. Dit is een goede periode voor korte reizen. De afwisseling en de levendigheid houden je helder en scherp.

Steenbok
Jij komt op een eerdere beslissing of keuze terug. Omdat je nieuwe inzichten hebt en over meer informatie beschikt. Houd er rekening mee dat dit proces nog een wending gaat krijgen. Deze rustige vakantieperiode gaat een beetje langs je heen. Maar intern heb jij genoeg om je mee bezig te houden. Daarom trek jij je regelmatig even helemaal terug uit het openbare leven.

Waterman
Ga je weg of blijf je thuis? Pak je je studieboeken of duik je een serie in? Dergelijke dilemma’s zijn aan de orde van de dag. Telkens de keuze tussen iets actiefs doen of gewoon wat in huis lummelen. Bedenk dat geen keuze ook een keuze kan zijn. En dat jij jezelf van alles oplegt. Is dat realistisch?

Vissen
Jij trekt erop uit met je partner of een goede vriend. Je wilt even helemaal weg uit de dagelijkse sleur met iemand die je blind kunt vertrouwen. Ga er maar vanuit dat je heel veel plezier zult beleven. Grapjes, verrassende omgeving en weg van de moeilijke zaken uit je leven. Het doet je goed. Vissen die een retraite ondergaan komen echt bij zichzelf. Zowel lichaam als geest worden gereinigd.