Het wordt een maand waarin de ratio doorslaggevend is in gevoelszaken. Relativeren helpt om een weg te vinden als emoties chaos veroorzaken. Deze emoties kunnen hoog oplopen en het moet gezegd; overdreven worden. Boosheid en drama willen voorrang, maar ze zijn niet constructief. Beter is het om te kijken naar wat verstandig is en wat helpend is voor de lange termijn. Relaties komen onder druk te staan. Partners worden verdeeld in daders en slachtoffers en daarmee ontstaat een impasse. Communicatie is gebaat bij luchtigheid. Ga bijvoorbeeld iets leuks doen. Iets wat afleidt van de beladen kwestie waardoor je op een andere manier de verbinding opzoekt.
Financiële aangelegenheden zijn onderwerp van gesprek. Men voelt zich niet genoeg gewaardeerd maar ziet ook geen uitweg naar hoe dan wel. Door te durven kijken naar de uitgangspositie, de mogelijkheden en onmogelijkheden van de andere partij ontstaat begrip en kan er een traject worden gestart tot verbetering.
Het mooie in deze periode is het verbindende karakter van Venus. Maar, wees er snel bij want dit moment duurt slechts kort.

Ram
Je lontje is kort en daarom kan het maar zo gebeuren dat je dingen zegt, die je beter niet had kunnen zeggen. Je kunt het zien als een signaal van ongenoegen dat al langere tijd sluimert. Kijk in de spiegel en erken wat je dwars zit. Maak de ander niet verantwoordelijk voor jouw geluk, maar trek je eigen plan. Daar ben je als Ram juist goed in.

Stier
Jij wilt leuke dingen doen, maar wordt gehinderd door verantwoordelijkheden voor jonge mensen. In plaats van te denken in termen van of/of, biedt en/en je meer ruimte. Je bent minder bezig met anderen, en meer met jezelf. In de loop van deze periode keert je aandacht naar binnen en ontmoet je stukken die diep gaan. Door er woorden aan te geven, geef jij jezelf haast letterlijk lucht.

Tweelingen
Je ontmoet inspirerende mensen met humor. Helemaal jouw soort mensen en je prijst jezelf gelukkig. Waarom dan zoeken naar fouten of tekortkomingen? Waarom niet gewoon genieten van deze presentjes? Stop met overdenken en leef in het moment. Je weet uit ervaring dat je altijd op jezelf kunt vertrouwen en dat je deze leuke periode dus ook aan jezelf te danken hebt.

Kreeft
Jij hebt een soort gouden formule binnen handbereik. Enerzijds sta je in goed contact met je gevoelsleven en anderzijds weet je die goed te verbinden met je ratio. Dit is perfect voor je betekenisvolle relaties. Door tijdig en goed te formuleren voorkom je drama’s waar niemand mee gediend is. Ook op je werk trek je tijdig aan de bel en kunt zo een ongewenste situatie voorkomen.

Leeuw
Processen die in het verleden speelden, komen opnieuw onder je aandacht. Dit verleden kan ervaren worden als iets uit een ander leven, dan wel als iets karmisch. Kon je er eerder moeilijk bij, nu is dat anders. En dat komt omdat je op zoek gaat naar betekenis in levensfilosofieën. Je ontdekt de rode draad en leert iets wezenlijks over jezelf.

Maagd
Het liefst zou je lekker op vakantie gaan, maar een nieuwe studie behoort ook tot de mogelijkheden. Je gaat hoe dan ook niet thuis achter de geraniums, want de wereld roept je. Je wilt groeien en uitbreiden, maar wel met kleine stappen. Zodat je goed bijblijft en niet overweldigd wordt door ervaringen. De liefde loopt hand in hand met je en dat geeft je veel zelfvertrouwen.

Weegschaal
Nu de Zon in jouw sterrenbeeld loopt, zit je lekker in je vel. Je maakt plannen voor de toekomst en die worden vrij snel gerealiseerd. Er komen mooie berichten en voorstellen bij je binnen. Kan je liefdesleven een nieuwe impuls gebruiken? Dan mag je dat deze maand verwachten. Er ontstaat een mooie balans en eigenlijk is er geen vuiltje aan de lucht. Lekker genieten!

Schorpioen
Jij wordt verantwoordelijk gehouden voor financiële zaken en je kunt er niet onderuit. Dit heeft een verleden waarin dingen niet helemaal goed zijn gegaan. Je krijgt nu een tweede kans. Houd ook je eigen financiële situatie in de gaten, zeker als iemand je een te mooi om waar te zijn aanbod doet. In je relatie moet je de ander begrenzen en dat vind je niet zo leuk.

Boogschutter
Jouw aandacht gaat vooral naar de ander. Je hebt iets nodig van hem of haar. Bevestiging? Ruimte? Er ontstaat een spanning tussen jouw verwachtingen van die ander, en wat diegene je kan bieden. Om te voorkomen dat je in verwijten terechtkomt, kun je beter kijken naar wat je zelf kunt doen. Hiermee vergroot je je zelfstandigheid en eigenwaarde.

Steenbok
Jij bent niet zo open over wat er bij je speelt. De veiligheid en stabiliteit die je daarvoor nodig hebt, ontbreekt. Wel moet je kritiek en oordelen ontvangen, en wie zit daar nou op te wachten. Als je in staat bent om achter de woorden te kijken, kom je een stap verder. Ondertussen trek jij je meer en meer terug in je eigen wereld. Probeer toch een opening te houden.

Waterman
Je hebt last van verplichtingen en verantwoordelijkheden. Waar vind jij je vrijheid? Je wordt opstandig en gaat van gebaande paden. Dat heb je nu eenmaal even nodig om jezelf weer te voelen. Het zou goed zijn als je iets structureels bedenkt waarmee jij die geliefde vrijheid kunt ervaren. Een creatieve cursus bijvoorbeeld. Vervoer levert deze periode vervelende problemen op.

Vissen
Deze maand ervaar je of volledige openheid of volledige geslotenheid. Waarschijnlijk volgt het eerste op het tweede, omdat je indrukken moet verwerken. Helderziend? Dan staan er boodschappen klaar om door te komen. In je dromen of op klaarlichte dag als je het niet verwacht. Jij bent degene die bepaalt of je wilt ontvangen of niet. Houd je welbevinden en mentale rust in de gaten.